Letnia i orzeźwiająca sałatka. Połączenie składników może wydawać się dość dziwne i zupełnie do siebie nie pasujące, a jednak to BARDZO DOBRY pomysł połączenia arbuza z fetą.
Oto więc propozycja jednej z moich ulubionych sałatek, propozycja, którą w sezonie letnim warto przygotować na grilla/piknik.
Oto więc propozycja jednej z moich ulubionych sałatek, propozycja, którą w sezonie letnim warto przygotować na grilla/piknik.
Produkty (porcja dla 2 os.)
-
2 dość grube plastry arbuza
- pół opakowania sera feta
- garść pestek słonecznika
- 2 łyżki płatków migdałowych
- opcjonalnie - kilka listków mięty
Przygotowanie (10/15 minut)
Arbuza i ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy razem do miski. Pestki słonecznika i płatki migdałowe prażymy na suchej patelni aż zrobią się rumiane. Studzimy i posypujemy nimi arbuza i ser. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona. Można dodatkowo posypać kilkoma porwanymi listkami mięty.
Komentarze
Prześlij komentarz